Yantra – frekvenser i bevægelse i Metronomen d. 23 august 2022

En event med Yantra af Christina Weisgard og lyd Jakob Draminsky Højmark.

Den 23.08.22 vil Formlab i tidsrummet kl 14 – 21 udfylde Metronomens rum og vinduer med lyd- og billedeværket, "Yantra – frekvenser i bevægelse".

Den 23.08.22 vil Formlab i tidsrummet kl 14 – 21 udfylde Metronomens rum og vinduer med lyd- og billedværket, “Yantra – frekvenser i bevægelse”.

Gennem elektronisk klang og de meditative digitale billedforløb sætter  “Yantra – frekvenser i bevægelse” fokus på det tværkulturelle og det globale i det lokale ved at forene energierne fra et flere tusind år gammelt østligt princip med en dansk sommerdag.

Værket blander digitaliserede malerier inspireret af indiske billeder (Yantra) og ny komponeret meditativ, elektronisk lyd.

Billedkunstner Christina Weisgard har skabt materialet til billedsiden mens komponisten Jakob Draminsky Højmark står for musikken til værkets syv satser.

Det musikalske klangrum omkring “Yantra – frekvenser i bevægelse” intoneres efter Johannes Keplers 1600-tals ideer om sfærens musik mens farvevariationerne i de digitaliserede Yantra trækker på ideer fra A. W. Rimingtons bog fra 1912, Colour-Music.

Hver af de dronebaserede satser udvikler sig indenfor et specifikt klang- og frekvensområde relateret til et af de syv Yantra, og kan opleves enkeltvis eller som en samlet verden.

I åbningstiden inviteres publikum gratis indenfor til en kortere eller længere oplevelse af kontinuerligt vekslende versioner af de digitaliserede Yantra, der vises via videokanoner, på skærme i forskellige størrelser og på staffelier spredt i Metronomens rum, mens Draminskys elektroniske akkompagnement løbende udvikler sig over det centrale lydanlæg og på mindre systemer placeret rundt i bygningen.

I Metronomen kan værkets syv, syv minutter lange audiovisuelle grundsatser opleves i zonerne:
The Chill / Contemplation Corner / MonoColor / HeadphoneHome / Open Ear / The SkySpace /
Eller de to ShareRoom hvori Draminsky arbejder live med et ekstra plan i lydbilledet.

Gratis adgang

Sted:
Metronomen
Godthåbsvej 33
2000 Frederiksberg

Tak til Frederiksberg Kommunes Musikudvalg og Statens Kunstfond for støtte til projektet.